2ª Reunió del Consell Assessor del Centre d’Estudis Gitanos de CREA.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Dilluns 20 de juny 2011, es va celebrar la 2a reunió del Consell Assessor del Centre d’Estudis Gitanos del CREA. El Consell Assessor està format per persones representants de diferents entitats gitanes, l’administració i el món acadèmic. En la reunió d’ahir, es va parlar sobre una proposta de Codi de conducta sobre els investigadors/es que treballen sobre el poble gitano, i es varen debatre propostes per a futurs projectes de recerca relacionats amb el poble gitano del 8è Programa Marc de Recerca de la Comissió Europea.

Totes les persones assistents varen insistir en la necessitat del codi ètic donat que les entitats gitanes solen rebre moltes peticions per portar a terme recerques i moltes vegades no se’ls informa de quines repercussions tindran, quins objectius tenen i als interessos de qui serveixen. El fet que existeixi un codi ètic assegurarà que aquestes investigacions estiguin enfocades a la superació de la situació d’exclusió que viu el poble gitano i no a interessos particulars com ha estat en molts casos.

També es va comentar la importància d’aquest fòrum per a poder acordar conjuntament la temàtica i objectius de futures propostes de recerques.

 

Comments are closed.

Passeig de la Vall d'Hebron, 171. 08035 Barcelona
Telf. 00 34 93 403 51 64 crea@ub.edu